Лого VG Therm

Свържи се с нас

Предпазна котелна група SAFE

130.00 лв.

ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Позвънете на телефон
+359 885 67 55 20

Или ни пишете на:
office@vgtherm.com

Предпазна котелна група SAFE

Предпазна котелна група SAFE е   проектирана и произведена за обезвъздушаване на затворени отоплителни системи и защитата им от свръхналягане.

В допълнение към автоматичния обезвъздушител, устройството включва манометър 0-4 бара и предпазен клапан, фабрично фиксиран на 3 бара. 

Благодарение на комбинираното действие на предпазен клапан и автоматичен обезвъздушител, предпазната група SAFE може да се монтира в горната част на отоплителната система или директно над котела.

Специалната геометрия на вътрешната камера допринася за насочването на въздушния поток към автоматичния обезвъздушител, разположен в горната, централна точка на устройството, така че течността да изпълни колектора и да достигне предпазния клапан, който е предназначен да освобождава излишното налягане ;

Котелната група SAFE, благодарение на иновативната интегрирана антивакуумна клапа, е удобно решение за осигуряване на бързо изпразване на системата, в случай на профилактика на котела или отоплителната система. За по-лесен монтаж на уреда и по-лесно отчитане на налягането, след завиване на манометъра, той може лесно да се регулира на 360° без да се нарушава хидравличното уплътнение. Манометърът и автоматичният обезвъздушител са оборудвани със система за безопасност, която позволява поддръжка или смяна на устройства, без да е необходимо спиране или изпразване на системата. 

  • Предпазна котелна група SAFE се доставя сглобена, след като е преминала стриктно тестване на всяка своя функция.

Спецификации

  • НАЛЯГАНЕ: калибриране на предпазния клапан (PS) 3 bar
  • Максимално допустимо налягане (PN): 10 bar
  • ТЕМПЕРАТУРА: Допустима работна температура (TS) 0°C (без замръзване) +110°
  • СЪВМЕСТИМИ ТЕЧНОСТИ: Течност за пренос на топлина съгласно UNI 8065 § Разтвори на гликол гликол 50%
  • РЕЗБА: Тръбна връзка съгласно ISO 228/1
  • ИЗПИТВАНИЯ И ИЗПИТВАНИЯ: Тест за плътност P11 – EN 12266-1

Допълнителна информация

Отзиви от клиенти