Лого VG Therm

Свържи се с нас

Тръба за подово отопление от Германия

1.29 лв.

Тръба за подово отопление с кислородна бариера от омрежен полиетилен, произведена в Германия

ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Позвънете на телефон
+359 885 67 55 20

Или ни пишете на:
office@vgtherm.com

Тръба за подово отопление от Германия

Тръба за подово отопление от Германия, с кислородна бариера от омрежен полиетилен. Продуктите с лого  MADE IN GERMANY  отдавна са се отвърдили като еталон за качество на всяко едно изделие. Немска тръба за подово отопление с марка SFIT, предлагана от VG Therm се предлага на рула от по 200 ,240 и 400 метра.

Характеристика на този тип тръби, изработени от омрежен полиетилен, е наличието на три слоя в структурата, които осигуряват най-ефективната работа на продуктите при различни външни фактори и температурни условия.

Първият слой на тръбата е омрежен полиетилен, вторият е лепило с повишена якост, а третият слой е кислородна бариера.

Както знаете, металът претърпява корозия при контакт с кислород, което може да се случи с всяка хидравлична система, съдържаща компоненти от този материал в неговата конструкция. Именно кислородната бариера увеличава живота на продукта поради защитата от излагане на кислород и други газове, които могат да разрушат структурата на материала.

В допълнение, такива тръби за подово отопление са в състояние да функционират при температури от -30 до 95 градуса по Целзий, не отделят вредни компоненти и неприятни миризми, имат високи показатели за здравина, устойчивост на химически влияния.

Тръбите с кислородна бариера са идеални за монтиране на вода и са подходящи за подово отопление.

Решавайки да направите подово отопление , всеки е изправен пред избор – да инсталирате електрическо подово или водно подово? Какво ще бъде икономически изгодно и по- евтино? Основното тук е да определите в кои помещения трябва да монтирате подово отопление. Ако това е апартамент, в който допълнителното отопление най-често се извършва или в банята, или в кухнята, или на балкона – тогава най-подходящият е електрически под. Ако това е частна къща с голяма площ, най-добре е да изберете под на водна основа.

Ефектът от подово отопление е един и същ, независимо дали има електрическа основа или вода – той загрява помещението отдолу. Но принципът на работа е различен. Електричеството получава топлина чрез електричество. Не се основава на прости медни или алуминиеви проводници, които предават само ток, а на специални легирани проводници с високо съпротивление. Когато електричеството преминава през такъв кабел, той отделя топлинна енергия.

Подът на водна основа работи по следния принцип – тук пространството се загрява от топлината, отделена от загрятата течност. Водата действа като загряваща течност, тя влиза в системата или от щранг или от централно отопление. Той преминава през специални тръби и по този начин отоплява стаята.

Разбира се, и двата вида имат предимства и недостатъци.

Предимства на електрическия под:

– експлоатационният му живот е по-дълъг. отколкото вода;

– по-трайна конструкция;

– Не се изисква специално разрешение от администрацията на къщата.

 

Основните недостатъци на този тип отопление са:

– високи разходи за монтаж;

– излъчването на електрически вълни влияе неблагоприятно върху вътрешната атмосфера.

Плюс воден под

– по-ниски разходи за монтаж, за разлика от електрическите

– като цяло разходите за поддръжка на такъв под са много по-ниски, тъй като водата се използва за отопление.

Недостатъците са:

– необходимостта от закупуване на специална помпа, за да се осигури необходимото налягане във водоснабдителната система

– съществува риск от структурни повреди и изтичане

Ето защо, преди да изберете конкретен топъл под, първо трябва да изчислите разходите за тяхната инсталация и експлоатация. Така че, например, за селска къща, особено ако има голяма площ, топлите водни подове са най-подходящи. Освен това няма да се изисква специално разрешение, тъй като няма кой да „открадне“ топлата вода. Но електрическите подове в този случай няма да работят, тъй като цената на електроенергията може да бъде толкова голяма, че може да се наложи допълнителна подстанция.

 

Допълнителна информация

Отзиви от клиенти